tiistai 6. marraskuuta 2012

Talvimeikki

Hei taas kaikille! Minä kuvasin jo pari päivää sitten yhden meikin, mutta piti odottaa sopivaa hetkeä jolloin voin laittaa tänne sen. Ja nyt vihdoinkin sataa lunta taas (tai siis Helsingissä räntää)! Kuten otsikosta voikin päätellä, vuorossa on talviaiheinen meikki. Halusin tehdä sen melko vaaleilla luomiväreillä johon yhdistän skarpin ja tumman rajauksen. Ja minusta jotenkin punaiset huulet sopivat talveen, vaikka en muuten ole punaisten huulten ystävä (minusta on aivan hirveää touhua muotoilla rajauskynällä huulia, en vain osaa sitä). Laitan tähän kuvan miltä meikki näyttää:
Ilme on aivan karmea, mutta tästä kuvasta näkee ehkä parhaiten miltä meikki suurin piirtein näyttää. Käytän siis vaalean- ja tummansinistä luomiväriä ja punaista huulipunaa. Mutta koska minulla on pienet huulet, laitoin huulten keskelle hieman vaaleampaa huulipunaa jotta huulet näyttäisivät isommalle. Laitan tähän listan mitä kaikkea tähän meikkiin käytin:
- Silmämeikin pohjustusvoide (ei ole pakollinen)
- Vaaleansininen luomiväri tai effect powder (jos käytät luomiväriä, käytä mielellään kimaltavaa)
- Tummansinistä luomiväriä tai effect powderia (saa olla matta tai kimaltavat)
- Valkoista luomiväriä tai effect powderia (valkoinen luomiväri saa myös olla mielellään kimaltavaa)
- Musta rajauskynä ja eyeliner
- Ripsien taivutun (ei ole pakollinen)
- Musta ripsiväri
- Kulmakarvakynä tai ruskean sävyinen luomiväri (ei ole pakollinen jos on luonnollisesti tummat ja hyvän näköiset kulmakarvat)
Ja huuliin käytin:
- Punainen rajauskynä
- Punainen huulipuna
- Nuden värinen huulipuna

Sitten aloitetaan! Tänään en laita tänne mitään pohjasta, vaan siirryn suoraan silmämeikkiin.
1. Minä yleensä aloitan silmämeikin sillä, että muotoilen kulmakarvat kulmakynällä. Näin on myöhemmin helpompaa hahmottaa miten laitan luomivärin ja meikistä tulee symmetrinen. Kulmakarvan muotoilun, tai oikeastaan se on "värittämisen" aloitan sensin kulmakarvan alalinjasta.
Kuten tässä kuvassa teen, kynä saisi olla mielellään terävä (minulla se on ehkä hieman liian tylsä tuossa kuvassa). Kun kulmakarvan alalinjasta on saatu siisti, ala piirtämään pieniä karvoja kulmakarvan sekaan, niin kulmakarvoista tulee luonnolliset. Mutta koska minulla on tylsähkö kynä, minulle tuli enemmän lakupötköä muistuttavat kulmakarvat. Sain kulmakarvoista hieman luonnollisemmat kun pehmensin kulmakynän jälkeä sisänurkasta sormella. Jos tarvitsee, voit laittaa kulmakarvoihin vielä kulmageeliä, niin saat kulmakarvojen karvat aisoihin.

2. Sitten on luomivärin vuoro! Halusin että luomiväri näyttäisi hieman lumihangelta, joten valitsin melko vaaleansinisen luomivärin. Laita luomiväriä liikkuvalle luomelle, ja myös alaluomelle.
Kun olet laittanut luomivärin, ala häivyttämään luomivärin rajoja. Häivytä luomiväriä liikkuvalta luomelta luomivakoa kohti.

3. Laita valkoista luomiväriä kulmaluulle, liikkuvanluomen keskelle ja silmän sisänurkkaan.

4. Laita tummansinistä luomiväriä silmän ulkonurkkaan. Älä laita paljon, tumman luomivärin on tarkoitus tuoda vain pientä sävyä meikkiin!
Häivytä tummansininen vaaleansiniseen.

5. Rajaa mustalla rajauskynällä mahdollisimman lähelle ripsirajaa. Rajauksen ei tarvitse olla tässä vaiheessa paksu, riittää että saat ripsirajan tummaksi. Kun rajaat eyelinerillä, ei tarvitse enään murehtia meneekä rajaus tarpeeksi lähelle ripsirajaa.

6. Rajaa silmät mustalla eyelinerillä (itse käytän geelimäistä). Tee ulkonurkkaan pieni kissamainen viiva, rajaa alaluomen sisäraja myös mustalla.

 7. Taivuta ripset jos tarvitsee, ja laita ripsiväriä. Silmämeikki on sitten valmis!

8. Väritä huulet vielä punaisiksi, niin sitten meikki on kokonaan VALMIS!! (en laita tähän nyt ohjetta huulien muotoiluun, koska en osaa sitä ja en ottanut kuvia siitä...)






Hyvää ja iloista marraskuuta kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti